duminică, 22 iunie 2014

Verde clorofila - Philodendron

Sa continuam povestea noastra de acolo de unde am lasat-o, de la panzele pictate...


Tesaturile vopsite au fost taiate in triunghiuri si lipite pe o hartie adeziva pe care s-a desenat conturul viitoarei lucrari.

 Bucatelele s-au asezat pe rand, cu rabdare, gasindu-si locul uneori usor... alteori mai greu... pana cand imaginea s-a intregit.


Dupa ce lucrarea a ajuns in acest stadiu am desprins hartia de pe spatele ei, cu mare grija pentru a nu se rupe stratul fin de adeziv, si am lipit-o cu fierul de calcat pe vatelina.


Sub stratul de vatelina am asezat alta panza alba fiarta in ceai verde si am pornit sa prind cu masina de cusut cele 3 straturi: fata formata din triunghiuri colorate, vatelina si spatele. 
(La aceasta faza, fotografiile lipsesc. Rabdarea mi-a fost greu pusa la incercare si nu aveam nicio certitudine ca totul va deveni ceva de privit... :)) Am prins toate triunghiurile, de jur imprejur, cu cusatura de zig-zag rotind si uneori mototolind intraga lucrare sub bratul scurt al masinii de cusut. Bineinteles ca unele bucatele s-au desprins spre disperarea mea... :))
Cand totul a fost bine fixat am decupat golurile neacoperite cu triunghiri colorate si am surfilat toate marginile.
Pana sa fac aceasta manevra am stat si m-am uitat 2 zile la ea, daca sa bag sau nu foarfeca in lucrare... Oare va avea destula stabilitate mai apoi? Fie ce-o fi! Am decupat si am rasuflat usurata! Frunza de Philodendron avea stabilitate! :)


Vorbele sunt putine dar faptele au fost destul de anevoioase pentru ca nu am avut clar de la inceput cum va trebui sa arate lucrarea. :)
Mustatile acelea care ies prin goluri sunt firele de iarba din gradina. In ziua in care am facut fotografiile batea un vant puternic si mi-a fost imposibil sa fotografiez altfel lucrarea.


Desenul initial a avut dimensiunile de 70x90 cm dar dupa toate cusaturile aplicate el a devenit un pic mai mic decat dimensiunea finala la care trebuia sa ajunga lucrarea, aceea de 60x80 cm asa ca trebuia sa aplic si un mic paspartu. Alegerea culorii nu a fost foarte dificila pentru ca nu aveam la indemana prea multe optiuni. Am gasit repede o bucatica de material din care i-am facut lui Mimi o fusta cu materiale cumparate de la Fabrix.
(Daca va place ceva de la ei hotarati-va repede pentru ca maine nu este sigur ca veti mai gasi ceea ce vedeti astazi! :))


In ziua in care am terminat lucrarea crinii erau in plina floare. Ce pacat ca fotografiile digitale nu au miros!
Mireasma care ma inconjura era... immmm.... minunata!


Cu acest parfum a plecat coletul spre expozitia Smarandei de la Cormainville.7 comentarii:

 1. Frumoasa povestioara Lili...,la fel de frumoasa si creatia ta.
  Succes la expozitie.

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte ingenios, bravo...imi place ideea !!! Felicitari !!

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc de explicatii, tehnica fososita si rezultatul obtinut sânt exceptionale!
  Quiltul tau a fost foarte admirat la expozitie !
  Merci de participare!

  RăspundețiȘtergere
 4. Din panzele atat de frumos colorate nu putea iesi decat o lucrare splendida. Abia astept sa o vad!

  RăspundețiȘtergere
 5. Mi-a facut placere sa citesc povestea frunzei de Philodendron...
  Felicitari e foarte reusita!!!!

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...